Україна евакуює своїх громадян з Сектору Гази (ВІДЕО)

Міністерство закордонних справ України 25 травня розгорнуло операцію з евакуації наших громадян із Сектору Гази. Бажання евакуюватися висловили понад 100 українців.

Україна почала евакуацію своїх громадян з Сектору Гази / Колаж 24 каналу

Джерело: ТСН

За останніми даними, українці вже пройшли кордон з Єгиптом. Тепер на автобусах їх доставлять до Каїрського міжнародного аеропорту.

Кого евакуйовують із Сектору Гази

У переважній більшості бажання евакуюватися висловили понад 100 українців – це жінки з дітьми. Переважно це дружини чоловіків-палестинців, які свого часу вчились в Україні, знайшли тут кохання і набули українського громадянства.

Евакуюватися їх змусила непроста ситуація у Секторі Гази та постійні обстріли. Як пишуть ЗМІ, дехто з них під час військової операції втратив свої домівки, тож, їм вже фактично немає чого втрачати, пише 24tv.ua

Чому українців не евакуювали раніше

За словами очільника МЗС Дмитра Кулеби, евакуацію українців з Сектора Гази затримували через порушення обіцянок зі створення "коридору безпеки". Натомість Україна вже давно готова до евакуації своїх громадян і навіть виділила на це гроші з резервного фонду держбюджету.

Зверніть увагу! У Секторі Газа проживає приблизно 1 600 українців. Більшість – жінки, які перебувають у шлюбі з палестинцями, а також члени їхніх сімей.

Що відбувається у Секторі Гази
  • На початку травня у Східному Єрусалимі тривали сутички між ізраїльськими правоохоронцями та палестинцями. Конфлікт переріс у ракетні обстріли з обох сторін.
  • Перемир'я між Ізраїлем та сектором Гази ХАМАС почало діяти 21 травня, з 2:00. Однак перед початком тиші сторони обмінялися обстрілами.
Добавлено: 26-05-2021, 09:37
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх