В Україну прибула ще одна партія вакцини Pfizer

У середу, 26 травня, Україна отримала ще одну партію вакцини від коронавірусу виробництва Pfizer-BioNTech

Як повідомляє кореспондент Depo.ua, препарат був доставлений літаком в Міжнародний аеропорт "Київ" імені І.Сікорського.

Вакцину доставили у спеціальних контейнерах з сухими баками, адже препарат вибагливий до зберігання.


Відомо, що ця партія вакцини була закуплена за кошти державного бюджету. Придбанням препарату займалася міжнародна закупівельна агенція Crown Agents. Раніше Україна отримувала вакцину Pfizer лише у межах програми COVAX.

Поки не відомо, скільки доз у цій партії вакцин, а також кого нею щепитимуть.

Нагадаємо, що 18 травня Україна отримала чергову партію вакцини проти коронавірусу COVID-19 від Pfizer/BioNTech – 122 850 доз. До того, 16 квітня, в Україну прибула партія зі 117 тисяч доз цієї вакцини. 

Довідка: Вакцинація проти COVID-19 в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Вона відбувається в п’ять етапів. В першу чергу вакцинують медиків, працівників закладів охорони здоров’я, учасників Операції об'єднаних сил на Сході України, соціальних працівників, а також людей віком понад 65 років. Крім того, триває імунізація маломобільних груп та освітян, які залучені у підготовку до ЗНО, розпочали щеплення в ДСНС та Державній прикордонній службі України. Усі щеплення є добровільними й безоплатними. 

Щеплення здійснюються чотирма препаратами: AstraZeneca (CoviShield) з Індії, CoronaVac від китайського виробника Sinovac Biotech, Pfizer і BioNTech (Comirnati) німецько-американського виробника та вакцина AstraZeneca-SKBio південнокорейського виробництва. 

Від початку вакцинальної кампанії в Україні було щеплено 987 193 особи, з них отримали 1 дозу – 987 191 особа, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 97 391 особа (із них двоє осіб отримали одну дозу за кордоном). Загалом проведено 1 084 582 щеплення.

За матеріалами:  Depo.ua
Добавлено: 26-05-2021, 10:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх