В Україну прибула передостання партія китайської вакцини CoronaVac

В Україну в середу, 26 травня, доставили четверту партію вакцини CoronaVac для профілактики COVID-19 від китайського виробника Sinovac Biotech. Цього разу країна отримала 500 тис. доз препарату.

Про це повідомило МОЗ у Facebook. Препарат відправлять на лабораторний контроль, а вже опісля – надсилатимуть у регіони для проведення щеплень.

Вакцина, яка потребує двох введень препарату з інтервалом у 28 днів, надійшла до України в однодозних флаконах. Температура зберігання +2...+8℃.


Як повідомили "Укрінформу" у пресслужбі групи компаній "Лекхім", повітряне судно з партією вакцини на борту мало приземлитися в аеропорту "Бориспіль" о 20:15.

У компанії додали, що це передостання партія препарату CoronaVac, що поставляється в країну за державним контрактом.

Додамо: "Лекхім" є офіційним та ексклюзивним постачальником вакцини компанії Sinovac Biotech в Україні.

Попередня партія вакцини проти коронавірусу CoronaVac від компанії Sinovac Biotech у 500 тисяч доз була доставлена на територію України 9 травня.

Нагадаємо, вакцинація препаратом CoronaVac почалася в Україні 13 квітня. Тоді щеплення робили маломобільним групам населення, людям з інвалідністю та тим, хто за ними доглядає.

За попередніми даними досліджень, ефективність CoronaVac – 78%.

в Україну 26 травня прибула нова партія вакцини проти коронавірусу виробництва Pfizer&BioNTech, яка вперше була закуплена за кошти держбюджету. Дози препарату з локальною назвою Comirnaty доставили вранці на літаку до міжнародного аеропорту "Київ" імені І. Сікорського (Жуляни).

Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль озвучив графік надходження в країну вакцин, запевнивши, що вони будуть безкоштовними абсолютно для всіх українців.

За матеріалами: OBOZREVATEL:

Як писав OBOZREVATEL:

Добавлено: 10-05-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх