Кравчук оголосив про перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська (ВІДЕО)

Буде новий майданчик

Це пов'язано з нещодавнім примусовим приземленням літака Ryanair, який летів з Афін до Вільнюса, і арештом опозиціонера Протасевича.


Мінськ не може бути майданчиком переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі через скандал у Білорусі, пов'язаним із примусовим приземленням літака і арештом опозиціонера і колишнього головного редактора Telegram-каналу NEXTA Романа Протасевича. Для перемовин контактної групи необхідно знайти нове місце.

Про це заявив очільник української делегації контактної групи щодо Донбасу Леонід Кравчук в ефірі одного з телеканалів.

"У нас не буде вже рейсів до Білорусі, ми не зможемо навіть туди потрапити. Таким чином, з огляду на ситуацію, що склалася, диктаторську поведінку, яку демонструє самопроголошений президент Білорусі Лукашенко, зрозуміло, що ми не можемо навіть розглядати питання про точку обговорення - мінський майданчик. Ми обов'язково будемо шукати новий майданчик", - заявив він.

За словами Кравчука, Україна буде звертатися до всіх сторін переговорів з питанням про пошук нового місця для перемовин, передусім - до ОБСЄ. Крім того, він додав, що тепер українська сторона буде стежити ще й за ситуацією на кордоні з Білоруссю.

Як повідомлялося, Україна від 26 травня припиняє авіасполучення з Білоруссю. Також українським авіакомпаніям та літакам заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі Білорусі. Голова МЗС Дмитро Кулеба пояснив, що Україна припинила авіасполучення з Білоруссю, передусім, для безпеки громадян.

Заступник голови МЗС Євген Єнін заявив, що Україна може відновити авіасполучення з Білоруссю після того, як уряд сусідньої країни скасує рішення, які і призвели до ухвалення обмежень.

Нагадаємо, 23 травня у Білорусі примусово посадили цивільний рейс компанії Ryanair, а після цього затримали опозиційного журналіста Романа Протасевича, який був на борту. Офіційною причиною посадки літака в Мінську назвали загрозу мінування літака. Щоб затримати опозиціонера, білоруська влада пішла на безпрецедентні кроки: цивільний рейс посадили примусово за допомогою винищувача. Своєю чергою, опозиційні білоруські ЗМІ стверджують: наказ підняти винищувач віддав сам Лукашенко, а командиру рейсу, яким летів Протасевич, ймовірно погрожували збити літак, якщо той не змінить маршрут, пише За матеріалами: ТСН

Добавлено: 27-05-2021, 09:33
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх