У Дніпрі пройшла конференція "UkraineInvest Talks": головні тези (ФОТО+ВІДЕО)

Глобалізація, бізнес та інвестиції. У Дніпрі пройшла міжнародна конференція "UkraineInvest Talks". У заході взяли участь Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль і заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко. Серед головних тем – розвиток індустріальних парків. Підприємці, іноземні вкладники дискутували про те, як стимулювати державу створювати більше таких хабів.

Після виступу Денис Шмигаль та Кирило Тимошенко підійшли до преси й відповіли на низку запитань, пише 34.ua

Прем'єр-міністр заявив, що планує відвідати реалізовані в області проєкти "Великого будівництва". За його словами, одним з найважливіших пріоритетів є зведення Дніпровського аеропорту.

Зі свого боку, Кирило Тимошенко зазначив, що роботи з будівництва злітно-посадкової смуги стартують уже протягом 2,5 місяців. Також цього року буде розпочато зведення з'їздів з Кайдацького мосту.

Прем'єр Шмигаль наголосив, що хоче розвивати авіаперевезення й закуповувати українські літаки. Наразі йдуть переговори з двома найбільшими авіаперевізниками.

Заступник голови Офісу Президента Кирило Тимошенко в ході інвестиційного форуму у Дніпрі розповів про пріоритети держави у сфері залучення інвестицій. За його словами, найголовнішими чинниками для цього є економічні умови та розвинута інфраструктура.

Мер акцентував, що у Дніпрі потрібно розвивати інфраструктуру, зокрема річкову. Тому місто відкрите для пропозицій від великих українських і світових інвесторів.

«Правила повинні бути єдиними і чіткими для всіх. Я завжди це підкреслював, адже тільки так може формуватися довіра. І саме такі справедливі умови ми створили у Дніпрі. Я, як мер, виступаю гарантом будь-якої ініціативи, яка поліпшить наше місто», — підкреслив Борис Філатов.

Народний депутат Дмитро Кисилевський розповів про законопроєкт, який зараз розглядають у Верховній Раді.


"Пропонуємо ряд новацій, які нададуть саме фінансові стимули для індустріальних парків. Це і компенсація відсоткових ставок по кредитам, це компенсація під’єднання до інженерних мереж, Це розширення меж індустріальних парків. Вони будуть від 10 га до 1000 га і ряд інших. Це є частиною цього блоку пакету стимулів, який держава має надавати для того, щоб індустріальні парки запрацювали", - говорить народний депутат України Дмитро Кисилевський.

Нові робочі місця, промисловість та сучасний офісний центр – і все в одній локації. Це - індустріальні парки. За кордоном їх тисячі, в Україні ж – лише 48. Один із найбільших, «Innovation Forpost» у 60 гектарів, – у Дніпрі на Слобожанському проспекті.
Добавлено: 29-05-2021, 11:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх