Інтерв'ю Бориса Колеснікова: Медведчук точно не герой мого роману (ВІДЕО)

Соратник Ріната Ахметова Борис Колесников в інтерв'ю Радіо НВ прокоментував введення санкцій РНБО проти співголова партії Опозиційна платформа — За життя Віктора Медведчука.

За його словами, Колесніков хотів би, щоб Україна просувалася в правовому полі.

«У правовому полі є правосуддя, також є судова система, яка повинна визначати, хтось винен чи не винен. Тому я вважаю, що без судів ніякі серйозні, як то кажуть, взагалі ніякі дії неможливі. Інше питання – як побудувати чесне правосуддя», - зазначив соратник Ахметова.

Він також додав, що є противником будь-якого тиску на засоби масової інформації.

«Медведчук точно не герой мого роману, м'яко кажучи, [я проти тиску на] будь-які засоби масової інформації», - наголосив Колесніков.


Справа Віктора Медведчука

У лютому 2021 року набула чинності рішення РНБО про персональні спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкції) щодо нардепа від ОТЗЖ Тараса Козака. Також на п'ять років ввели санкції проти каналів 112 Україна, NewsOne, ZIK, які пов'язують з кумом президента РФ, нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком.

11 травня СБУ провела обшуки в двох будинках Віктора Медведчука в Києві і в його кабінеті в офісі ОПЗЖ. Пізніше генеральна прокурорка Ірина Венедиктова заявила, що підписала підозру Медведчуку і його однопартійцю Тарасу Козаку - їм інкримінують державну зраду і замах на розграбування національних ресурсів на окупованій території Криму (Ч. 1 ст. 111, ч. 3 ст. 15 і ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

У пресслужбі СБУ заявили, що ні Медведчука, ні Козака не було за місцем проживання, тому повідомлення про підозру направили по їх останнім відомим місцем проживання і в Верховну Раду. За словами глави СБУ Івана Баканова, Тарас Козак зараз, ймовірно, в Росії і не збирається повертатися в Україну. Медведчук заявив, що він лікується в Білорусі.

20 травня Офісі генпрокурора заявили, що Тарас Козак оголошений в розшук, суд дозволив його затримати.

13 травня Печерський суд Києва відправив Віктора Медведчука під цілодобовий домашній арешт до 9 липня включно. Сторона звинувачення просила відправити політика під варту з альтернативою застави в розмірі 300 млн грн. Нардеп вважає підозру і обшуки «політичними репресіями».

21 травня апеляційний суд залишив запобіжний захід без змін.

За матеріалами: НВ

Добавлено: 4-06-2021, 12:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх