Україну чекає остання хвиля коронавируса: коли і куди зникне COVID-19

Лікар Тарас Жиравецький розповів, що може спровокувати останню хвилю коронавируса і чого від неї очікувати.

Наступна хвиля коронавируса в Україні буде останньою, і, ймовірно, не такої потужної, як попередня. Якщо ж вона триватиме 4 місяці, то за її період може перехворіти ще 6 мільйонів українців. Це вже наблизить Україну до колективного імунітету. Про це ТСН.ua розповів лікар однієї з діагностичних медичних центрів Львова Тарас Жиравецький.

В Україні розробляють чотири вакцини від коронавірса: вчений розповів, коли ними почнуть робити щеплення

"Ми не вгадаємо, чи буде ця хвиля чи ні. Але якщо вона буде і триватиме кілька місяців, то так, вона буде останньою. Буде ще вакцинація, яка буде зменшувати кількість важких випадків, але вакцинація не гарантує того, що людина не заразиться . Всі плутають і думають, що вакцинація дає можливість не заразитися, але до цього вона не має відношення ", - говорить лікар.

За словами Тараса Жиравецький, в Україні ще не цілком втішна ситуація з коронавірусів.

"Ймовірно, зараз влітку ми матимемо таке послаблення, хоча ми розуміємо, що зараз у нас тобто 1200 госпіталізацій за минулу добу і це десь близько 5% людей, які захворіли. Тому орієнтовно 1200 множимо на 2 і множимо на 10 і виходить орієнтовно 25 тисяч нових випадків (інфікування. - Ред) в Україні в день є. Тому, відповідно, не все так ще спокійно. Ми вже звикли до кількості - 1200 госпіталізацій за день, хоча це теж немаленька цифра ", - зазначає медик.

За його словами, наступна можлива хвиля коронавируса наблизить Україну до колективного імунітету.

"Якщо зараз хворіє орієнтовно 25 тисяч осіб на день, то помножити цю кількість на 10 і на 3, і маємо 750 тисяч, і, грубо кажучи, до мільйона чоловік зараз за місяць може перехворіти. А якщо відповідно хвиля підніметься, то це кількість збільшиться в два рази. Таким чином ми отримаємо швидку течію, і через кілька місяців ще велика кількість людей перехворіє, тоді ми вже будемо наближатися до того колективного імунітету ", - говорить Тарас Жиравецький.

На його думку, на погіршення ситуації з коронавірусів можуть вплинути масове святкування заходів і відсутність карантинних обмежень.

"Інтрига вся в тому, що зараз все відкрито, весілля святкують, випускні йдуть, і, звичайно, у нас є" британський "вірус, який досить агресивний. Тому початок хвилі може бути і швидше - протягом 2-3 тижнів, до місяця . ми це можемо побачити по госпіталізації - якщо вона різко почне зростати до 2-3 тисяч пацієнтів день. Так, в принципі, буде така легка хвиля. Адже ми зараз повністю не опустилися вниз, ми ще на такий нормальної хвилі. Нещодавно було кілька днів , коли госпіталізація була менше тисячі, що було більш позитивно, але зараз вона знову по-тихенько піднімається ", - зазначає медик.

На його погляд, вірогідна наступна хвиля коронавируса буде легше попередніх, адже значна частина українців вже перехворіла.

"Логіка в тому, що у нас вже дуже багато перехворіло. І це як з" іспанським "грипом - була перша хвиля, друга була максимально великий, а третя вже менше. І так виходить, що госпіталізація в Україні може піднятися до 2 - 2 , 5 тис. чоловік в день. Це немало, тому що під час такої кількості госпіталізації за день хворіє майже 50 тисяч осіб. Якщо зараз приблизно 10 мільйонів чоловік неофіційно перехворіло (офіційно понад 2 мільйони 200 тис. чоловік), потім, під час цієї останньої хвилі, за 4 місяці, ще перехворіє 6 мільйонів людей, то вже в принципі ми будемо наближатися до того, що майже все доросле населення перехворіє ", - говорить лікар.

Після останньої хвилі COVID-19 Україна вже не надто загрожує коронавірус, вважає Тарас Жиравецький.

"Після цього ще можуть бути такі невеликі хвилі, але навіть не те, що хвилі, це вже буде таке падіння. Ну, якщо ми перехворіємо, то коронавірус Україні вже не дуже загрожує. Україна вже буде спокійна. І ще дуже важливо - нові штами не чіпають людей, які вже перехворіли. Навіть якщо з'явиться новий штам, то ми не будемо мати проблеми в сенсі повторних випадків зараження такої великої кількості людей. Звичайно, кілька людина може захворіти, але це, знову ж таки, одиниці ", - підсумував лікар.

Нагадаємо, відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський спрогнозував, коли коронавірус знову атакує Україну.
Добавлено: 4-06-2021, 16:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх