Санкції ЄС почали діяти: заборонено літати в 27 країн (ВІДЕО)

Санкції Європейського Союузу щодо Мінська через вимушену посадку літака Ryanair почали діяти з 00.00 годин 5 червня.

Європейським національним авіаперевізникам забороняється літати в Білорусь.

Відповідне рішення в ЄС прийняли у відповіді на дії білоруської влади.

Відтепер літакам державних компаній Білорусі забороняється літати над країнами ЄС. Відзначається, що заборона "не поширюється на випадки виникнення необхідності екстреної посадки або екстреного прольоту" над територією Європейського Союзу.

Санкції передбачають заборону літакам, в тому числі і "Бєлавіа" перетинати повітряний простір всіх 27 держав Євросоюзу і приземлятися в аеропортах ЄС. Також європейським національним авіаперевізникам забороняється літати в Білорусь.

Нагадаємо, 24 травня літак авіакомпанії Ryanair, що летів з Афін до Вільнюса, за допомогою винищувача змусили сісти в Мінську. З борту зняли опозиційного журналіста Романа Протасевича і його подругу Софію Сапегу. Обидва зараз тримають в мінських в'язницях. У США і ЄС примусову посадку громадянського борту назвали актом державного тероризму. Зараз там готують санкції проти білоруського режиму.

Пізніше саміт держав Євросоюзу ухвалила заборону білоруським авіакомпаніям здійснювати рейси в ЄС і польоти над територією Євросоюзу, а також рекомендував європейським перевізникам відмовитися від польотів в повітряному просторі цієї країни.

У свою чергу, білоруська авіакомпанія "Бєлавіа" скасовує рейси в міста 21 країн світу, а також рейси в зворотному напрямку. Йдеться пейси в Литву, Великобританії, Франції, України, Латв, Фінляндії, Чехії, Швеції, Естонії, Польщі, Італії, Нідерландів, Німеччини, Австрії, Бельгії, Іспанії, Росії (Калінінград), Угорщини, Молдови, Сербії, Кіпру.


За матеріалами: ТСН
Добавлено: 5-06-2021, 14:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх