Чому Білий дім відмовився запрошувати Зеленського у Вашингтон перед самітом із Путіним (ВІДЕО)

Білий дім розглядав можливість запросити президента України Володимира Зеленського в Вашингтон для зустрічі з Джо Байденом до його саміту з президентом Росії Володимиром Путіним. Рішення змінили після зміни керівництва "Нафтогазу".

Через скандал зі зміною керівництва НАК "Нафтогаз" Білий дім відмовився запрошувати до Вашингтона президента Володимира Зеленського перед зустріччю лідерів США Джо Байдена і РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє Axios із посиланням на джерело в адміністрації президента США, передає Цензор.НЕТ.

За даними джерела видання, Білий дім розглядав можливість запрошення Зеленського у Вашингтон перед самітом Байдена з Путіним.

Однак там відмовилися розвивати ідею зустрічі "через рішення Зеленського змінити керівництво державної енергетичної компанії Нафтогаз", додало джерело.

Як пише видання, цей крок викликав стурбованість в адміністрації Байдена, що Зеленський "робить крок назад у зусиллях щодо боротьби з корупцією".

28 квітня Кабмін розпустив наглядову раду, звільнив голову правління "Нафтогазу" Андрія Коболєва і призначив на його місце в.о. глави Міненерго Юрія Вітренка. У НАК заявили, що ухвалене рішення – юридична маніпуляція. 29 квітня Європейський Союз, Держдеп США, посли G7, ЄБРР, Європейський інвестиційний банк, Світовий банк і Міжнародна фінансова корпорація висловили стурбованість у зв'язку зі звільненням голови "Нафтогазу" і закликали українську владу поважати корпоративне право. Зустріч Байдена і Путіна планується на 16 червня в Женеві. У МЗС України заявили, що Зеленський поговорить з Байденом напередодні саміту.


За матеріалами: Подробиці
Добавлено: 7-06-2021, 11:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх