У НАТО зробили важливу заяву по Україні

Північноатлантичний Альянс на саміті НАТО буде продовжувати надавати важливу підтримку Україні. Зокрема, на саміті підтвердять політику відкритих дверей для України.

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане.

"На саміті НАТО будемо продовжувати надавати важливу підтримку Україні, щоб Україна могла сама забезпечити свою безпеку. Ми можемо говорити про зміцнення потенціалу, про підготовку Збройних сил, про різні вчення в Чорному морі і, звичайно, підтримувати всеосяжні реформи України. Співпраця триває, і воно посилюється ", - зазначив він.

Джоане також підкреслив, що на саміті в червні НАТО підтвердить політику відкритих дверей для України.

"Політика відкритих дверей є незмінною, реальної та актуальною. Наші лідери на саміті через тиждень підтвердять цю політику відкритих дверей", - додав заступник генсека НАТО.


Росія не має права вето на вступ України в НАТО — Міноборони США

Про це заявила заступниця помічника Міністра оборони США з питань Росії, України, Євразії Лора Купер під час пресконференції Democracy in action: Zero corruption conference. 

У США вважають, що  Україна зазнала помітного прогресу в законі про національну безпеку, законі про розділення посад начальника Генштабу та головнокомандувача ЗСУ, законі про оборонні закупівлі тощо

Нагадаємо, саміт НАТО має відбутися 14 червня.

Раніше повідомлялося, що Зеленський закликав вирішити питання про вступ України в НАТО.

За матеріалами: Подробиці, ZN,UA
Добавлено: 8-06-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх