Все про четверту хвилю коронавируса і необхідності вакцинації (ВІДЕО)

Нову хвилю захворювання очікують восени.

Четвертої хвилі коронавируса в Україні, швидше за все, бути.

Про це в ефірі "Сниданку з 1 + 1" заявила медичний експерт ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

За її словами, варто її чекати восени. Втім, "вона може наступити і раніше". "Саме тому дуже важливо протягом літа прищеплювати максимальну кількість людей. Щоб до осені було вакциновано якомога більше українців. Звичайно, наскільки це можливо, враховуючи доступність вакцин від COVID-19", - говорить інфекціоніст ..

Вона радить не затягувати з вакцинацією тих, хто вже перехворів. Щепитися можна відразу після одужання. Втім, варто це зробити не пізніше, ніж через три місяці після одужання. Не можна вводити препарат тим, у кого під час введення першої дози виникли ускладнення - анафілактичний шок.

Окремо експерт підкреслила, що вакцинуватися можуть і вагітні. Пріоритетною вакциною для них є препарат американо-німецького виробництва Pfizer-BioNTech. "Можна і потрібно робити щеплення вагітним, оскільки вони переносять коронавірус важче. Такі рекомендації випустила національна технічна група", - зазначила Булавінова.


Що дозволяє свідоцтво про вакцинацію і кому не можна її отримувати - Катерина Булавінова

Як повідомлялося, уряд затвердив ослаблення карантинної х обмежень для установ культури і гостинності, масових заходів. Україна знову дозволені концерти, масові заходи, дискотеки, корпоративи і банкети в закладах харчування. Зокрема, заклади громадського харчування зможуть працювати без тимчасових обмежень, а також зможуть проводити банкети, майстер-класи, публічні події тощо. Також дозволено роботу дискотек, нічних клубів.

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 8-06-2021, 13:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх