Україна готова вести переговори щодо компенсацій внаслідок будівництва "Північного потоку-2"

Україна готова обговорити компенсації за "Північний потік-2", але погодитись не обіцяє, - Кулеба.

Україна готова до переговорів про компенсації в зв'язку з запуском російського магістрального газопроводу "Північний потік-2", однак может не погодитись на запропоновані умови. У разі пропозиції країна готова розглянути варіант відшкодування.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що Україна готова вести переговори про компенсації через те, що втратила надходжень від транзиту газу внаслідок будівництва "Північного потоку-2". Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Die Welt.

"Ми розглядатимемо варіант відшкодування, якщо його запропонують. Але це не гарантує того, що Україна погодиться", – зазначив очільник МЗС.

Нині газогін, зі слів Кулеби, становить безпекову загрозу. Саме тому його слід застосувати як важіль впливу, аби спонукати Росію мирно вирішити конфлікт на Сході, який вона розв'язала.

Нагадаємо, Адміністрація президента США Джо Байдена і надалі запроваджуватиме санкції проти компаній і фізичних осіб, які займаються діяльністю, що підпадає під обмеження через будівництво газопроводу "Північний потік-2". 

Як повідомляв 5.UA, світовий конгрес українців закликав Німеччину ввести мораторій на "Північний потік-2". США призупинили санкції проти "Північного потоку-2". Верховна Рада проголосувала за проєкт постанови звернення до Конгресу США. Українські парламентарі закликали ввести каральні обмеження проти учасників проєкту. 22 травня США включили в список санкцій низку російських суден та компанії, які пов'язані з "Північним потоком-2".

Раніше повідомлялось, що розмір прямих збитків України внаслідок втрати транзиту газу з Росії після запуску газопроводу "Північний потік-2" складе 1,5 мільярда доларів на рік.

За матеріалами: 5.uadsnews.ua
Добавлено: 14-06-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх