Зеленський прокоментував запевнення НАТО щодо членства України

Глави країн НАТО підтверджують свою прихильність підсумками саміту в Бухаресті 2008 року, на якому було зроблено заяву про те, що Україна стане членом Альянсу. Зеленський знайшов негативний момент в запевненнях НАТО щодо членства України

Президент України Володимир Зеленський відреагував на підсумкову заяву лідерів країн НАТО, оприлюднене після саміту в Брюсселі.


Його слова наводить прес-служба ОПУ.

Він подякував лідерам країн Альянсу за підтвердження результатів саміту в Бухаресті 2008 року, коли було зроблено заяву про те, що Україна стане членом НАТО, однак знайшов і неприємний момент.

"У той же час в рішенні нинішнього саміту відсутні конкретні тимчасові рамки наступних кроків в нашому зближенні з НАТО, на які ми сподівалися", - сказав Зеленський.

Проте, він пообіцяв, що Україна продовжить робити потрібні кроки для проведення реформ, які дозволять досягти ще більшої сумісності зі стандартами НАТО. Також Зеленський вказав, що, навіть не перебуваючи в Альянсі, наша країна продовжує відігравати помітну роль в євроатлантичній системі безпеки.

"Роль України в забезпеченні глобальної безпеки повинна бути належним чином оцінена", - зазначив він.

Президент Украины Владимир Зеленский заявил, что страна каждый день доказывает свою готовность вступить в НАТО и получить "План действий относительно членства в Альянсе". Об этом он сказал в интервью Agence France-Presse, Reuters и Associated Press, сообщает пресс-служба президента.

Мы ежедневно доказываем, что готовы быть в Альянсе больше, чем большинством стран Европейского Союза. Из-за того что, к сожалению, у нас семь лет идет война, среди украинцев выросла поддержка вступления в НАТО. Потому что для людей это безопасность, это защита для их детей. 

Раніше Президент США Джон Байден розповів, від чого залежить вступ України до НАТО. За його словами, військові дії на території України не є перешкодою, на відміну від корупції.

Нагадаємо, "Телеграф" раніше писав, чому отримання Плану дій щодо членства в НАТО має велику важливість для України.

За матеріалами: Телеграф
Добавлено: 15-06-2021, 08:17
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх