У Москві "вирують" мутації коронавируса: що відомо про змінений "індійський" штам COVID-19 (ВІДЕО)

Фахівці виявили в Москві новий вид коронавируса, який є зміненим "індійським" штамом. Гінцбург заявив про ефективність "Супутника V" проти індійського штаму

У Москві виявили змінений так званий "індійський" штам коронавируса.

Про це заявив директор НДЦ епідеміології та мікробіології імені Гамалії Олександр Гінзбург, повідомляє російський "Інтерфакс".

Добрався до 74 країн: експерти заявили, що COVID-штам з Індії може стати домінуючим у всьому світі

"Зараз ми визначаємо спектр штамів, що циркулюють в Москві - а тут вже далеко не один" Уханьський "штам, є і змінений" індійський ", - сказав він.

Читайте також: Головні симптоми коронавируса вкрай змінилися: як тепер розпізнати інфікування

За його словами, зараз тривають дослідження щодо ефективності російської вакцини "Супутник V" проти цього штаму. Разом з тим він запевнив, що мовляв російський препарат ефективний проти "індійського" штаму.

Раніше заступник директора Центру ім. Гамалії Денис Логунов допускав можливість поширення в столиці РФ "московських" штамів коронавируса. За його словами, важливо моніторити вже виявлені мутації, особливо важливо стежити за індійським штамом, який має дві мутації.

"Ми не повинні пропустити той штам, який значно зміниться. Ми повинні їх виявляти, щоб в разі чого адаптувати і робити нові варіанти вакцин, як це відбувається з грипом", - сказав Логунов.

Як повідомлялося, "індійська" версія COVID-19 містить дві мутації, які "допомагають вірусу прикріплятися до клітин". Одна з мутацій, E484Q, аналогічна E484K, виявленої раніше в "бразильському" і "південноафриканському" варіантах. Інша мутація, L452R, також була зафіксована в "каліфорнійському" штамі.

Медичні експерти з Великобританії прийшли до висновку, що "індійський" штам коронавируса, який постійно змінюється і дуже заразний, поширюється значно швидше, ніж інші мутації COVID-19.


За матеріалами: ТСН
Добавлено: 16-06-2021, 14:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх