Вчинок Путіна в інтерв'ю NBC викликав незручність росіян в соцмережах

Путін в ході інтерв'ю кореспонденту NBC використовував російські лексичні звороти, які викликали ніяковість у глядачів.

Росіяни в соціальних мережах відреагували на інтерв'ю глави Кремля Володимира Путіна американському телеканалу NBC і заявили, що відчували незручність за російського президента після публікації його відео.

В ході інтерв'ю Путін двічі використав лексичні звороти, які викликали ніяковість у аудиторії. Фрагмент відео на своїй сторінці в соціальній мережі Twitter опублікував російський журналіст Дмитро Смирнов."На такі бездоказові звинувачення я можу Вам відповісти: можете скаржитися до Міжнародної ліги сексуальних реформ. Вас це влаштує?" - заявив Путін кореспонденту NBC.

При цьому американські перекладачі дослівно переклали цитату Путіна, яка відноситься до твору "Золоте теля" Ільфа і Петрова *. Російські користувачі соцмереж відзначили, що відповідь Путіна змусив їх випробувати незручність, оскільки для американської аудиторії буквально цитата може здатися вкрай дивною.

В ході інтерв'ю Путін також вжив ще один складний для буквального перекладу на англійську мову оборот "обдурили дурника на чотири кулачка". "Коли ж за це перестане бути соромно? Дослівний переклад не на користь Путіна. Думаю, журналіст Ільфа і Петрова не читав. Гумор не буде оцінений", - пишуть в Мережі. Довідка: * "Цитата з" Золотого теляти ". Ільф і Петров - радянські письменники-сатирики. Фразу" зверніться до Світової організації лігу сексуальних реформ "в романі виголошує Остап Бендер, щоб зупинити потік скарг Паніковського, який повторює, що його не люблять дівчата"

Раніше джерела в Білому домі повідомили, що президент США на зустрічі з російським колегою натисне на "больову точку". Путіну нагадають про потужний кіберпотенціале США, жертвою якого може стати його найближче оточення.

А журналіст Дмитро Гордон вважає, що Україна нічого не виграє від зустрічі президента США Джо Байдена з главою Кремля Володимиром Путіним. Більш того, наша країна нібито може стати "розмінною монетою" на цьому саміті. Тим часом в Кремлі очікують, що майбутній саміт допоможе сторонам налагодити персональні контакти.

За матеріалами: "Диалог.UA"
Добавлено: 17-06-2021, 08:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх