В Україні дві держрезиденції відкривають для громадян

В Україні дві державні резиденції - півострів Бірючий та Національний природний парк «Залісся», планують відкрити для українців.

Як повідомляє Відкритий, про це заявив заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко на форумі «Украіна.30. Економіка без олігархів ».

Півострів Бирючий раніше використовувався як літня резиденція для представників влади. «Так, дійсно там є резиденція, яка може вважатися літньою резиденцією президента, але ми відкриваємо і вже фактично відкрили доступ громадян туди. Це великий, можна сказати, екопарк на березі моря. Для нас важливо, щоб кожен міг доторкнутися до цієї природі і відпочивати там », - заявив Тимошенко.

У цьому році на півострові починається відновлення інфраструктури. Там з'являться літні будиночки, які можна буде зняти. Також планується побудувати басейн комплекс, зробити туристичні маршрути. 

Крім цього, за словами Тимошенко, ведуться роботи по відкриттю для громадян парку «Залісся». Раніше він використовувався в якості резиденції, до якої мали доступ обмежена кількість осіб. «Це величезний лісовий комплекс, фактично парк. Зараз у нас йде трансформація території «Залісся» в Національний природний парк, для того, щоб юридично закріпити це. Ми поділили його на кілька кластерів. Є зони, де можливо побудувати готелі (зараз розробляється проектно-кошторисна документація) для того, щоб можна було зупинятися там на кілька днів », - зазначив заступник голови ОП. При цьому вже зараз в парк, який розташований неподалік від Києва, може приїхати будь-хто.

За матеріалами:  Відкритий
Добавлено: 17-06-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх