Booking масово блокує готелі та бази відпочинку в Кирилівці

За останній місяць в Кирилівці і на сусідніх курортах Азовського моря виявилася безповоротно заблокованими велика кількість готельних об'єктів. Нижче наведені типові причини блокувань, і як їх уникнути.

Про це повідомляєтсья на сайті Кирилівської ОТГ.

Більшість заблокованих об’єктів порушували один із пунктів договору з цим світовим сервісом, який стосується «правила цінового паритету». Згідно з цим правилом, на Букінг готель повинен надавати мінімально можливу ціну, яка не може бути вищою за ціну при прямому зверненні клієнта в готель. У той час як в реальності на Букінг багато наших готелів виставляли ціну на 15-20% вище, щоб за рахунок цього компенсувати комісію сервісу.

Другим поширеним порушенням є публікація на Букінг фото рецепції, візитки або вивіски, на яких помітний прямий номер телефону готелю.

Як правило, у разі виявлення подібних порушень на перший раз об’єкт отримує попередження і переміщення в кінець списку. Але найчастіше ці попередження просто ігноруються. Далі об’єкт блокується назавжди.

«Про порушення цінового паритету Букінг може дізнатися по-різному. Найбільш типовий кейс: в Букінг звертаються самі відпочивальники, які випадково дізналися, що їхні сусіди заплатили за номер менше. У таких випадках Букінг зобов’язується компенсувати різницю цьому туристу на підставі декларованої цим сервісом гарантії кращої ціни, а далі йдуть санкції безпосередньо до готелю. Другий варіант — це звернення покупця, який насправді є співробітником Букінг — якщо готель декларує ціну нижче, ніж зазначено в Букінг, то ситуація розвивається аналогічно. Тобто, діє механізм, відомий під назвою mistery shopping. Третій варіант — планові перевірки відповідності ціни на офіційному сайті і сайтах агентів готелю і на самому Букінгу і т. ін. Менш очевидне порушення, але з більш серйозними наслідками — публікація фото вивіски або сувенірної продукції, які містять телефони готелю. В такому випадку блокування може бути навіть без попередження», — пояснила Юлія Ангеловська, редакторка сайту «Старый Азов».

Іншими словами, якщо для готелю важлива співпраця с Букінгом, з ним необхідно працювати за правилами: чесно платити комісію і не завищувати ціну щодо прямих клієнтів.

«При цьому, звичайно ж, не можна не відзначити, що комісія 15%, а нині після введення ПДВ на послуги іноземних сервісів — 18%, є кабальною з точки зору власників сезонних готелів. Але потрібно розуміти, що так працює весь світ, тому до витрат на залучення клієнта близько 20% потрібно поступово звикати», — додала експертка.
Добавлено: 22-06-2021, 06:01
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх