Виставка про допомогу союзників у Другій світовій відкрилася в Києві

До Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни на Контрактовій площі в Києві відкрили фотодокументальну виставку "Lend-lease - зброя перемоги".

Про це Цензор.НЕТ повідомляє з посиланням на "Укрінформ".

Виставка спростовує тезу радянської та сучасної російської пропаганди про те, що "ленд-ліз" не відіграв суттєвої ролі у перемозі Червоної армії на Східному фронті Другої світової війни.

Виставка про допомогу союзників у Другій світовій відкрилася в Києві 01Виставка про допомогу союзників у Другій світовій відкрилася в Києві 02

"Всі ми знаємо про те, що 22 червня почали бомбити Київ. Але лише згодом ми дізналися, що насправді війна на теренах України прийшла в 1939 році, і лише згодом, після відступу радянських військ, ми дізналися, що Хрещатик було підірвано саме радянськими військами. Ця виставка - нагадування про те, що ті мільйони жертв, яких, на жаль, зазнала і Україна під час Другої світової війни, мають бути вшановані, в тому числі і в такий спосіб, тому що ми маємо знати тих героїв, які насправді нам допомагали. Це нагадування про те, що не тільки завдяки самовідданим жертвам радянських людей, а всіх людей, як брали участь в цій війні, перемога була здобута. Але й завдяки підтримці наших партнерів, в першу чергу США та Британії", - зазначив на презентації міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Він зауважив, що також у виставці проведено аналогію з сучасною допомогою західних партнерів нашої держави Збройним силам України у протистоянні російській агресії.

"Мета виставки – не тільки показати сухі цифри, об’єми постачання в Радянський Союз. Передусім ми хочемо висловити величезну подяку країнам, які першими прийшли на допомогу Україні в нашій боротьбі з нацизмом 80 років тому і так само допомагають Україні нині в боротьбі з російським агресором", - наголосила ініціаторка виставки, голова ГО "Корпус справедливості" Валентина Охлопкова.

Виставка "Lend-lease - зброя перемоги. Що замовчувала радянська пропаганда" триватиме до жовтня 2021 року.
Добавлено: 23-06-2021, 10:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх