Інфекціоніст Голубовська розповіла про загрозу літньої хвилі коронавируса

Лікар каже, що Україні рано розслаблятися.

В Україні може спалахнути річна хвиля коронавируса. Причиною цього може стати "індійський" штам, який спалахнув вже, зокрема, в Росії. Про це заявила відома врачь-інфекціоніст, доктор медичних наук Ольга Голубовська в інтерв'ю "КП в Україні".

"Боюся, що ще літня хвиля буде. І, швидше за все, пов'язана з" індійським "варіантом коронавируса. На превеликий жаль, нам ще рано розслаблятися", - сказала інфекціонт.

Ольга Голубовська зазначила, що на ситуацію з коронавірусів в Україні негативно може вплинути міграція українців за кордон.

"Ось я зараз боюся повернення уболівальників з футболу. Пам'ятаю, яка спалах був після Ліги чемпіонів в Італії. Ломбардія просто лягла ... А зараз ми бачимо, що захворюваність вже росте в Москві, в Санкт-Петербурзі, де проходить частина матчів. Будемо спостерігати ", - додала лікар.

Нагадаємо, сьогодні, 23 червня, Рада національної безпеки і оборони збереться через загрозу появи в Україні штаму "Дельта", також відомого як змінений "індійський". Він в півтора рази заразнее і в півтора-два рази агресивніше інших мутованих версій COVID-19.


Раніше повідомлялось, що в п'ятьох українських областях можуть посилити карантин. Там проблема з коефіцієнтом виявлення нових випадків та показником вакцинування. 

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 23-06-2021, 10:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх