В Ізраїлі стався спалах COVID-19: кого звинувачує влада

'В Ізраїлі протягом доби 21 червня зафіксували 125 нових випадків зараження коронавірусом. Це найвищий показник із 20 квітня.

Про це 22 червня повідомило видання The Times of Israel.

Кількість виявлених випадків більше ніж удвічі перевищує кількість хворих напередодні, 20 червня. Тоді зафіксували 49 випадків.

Влада Ізраїлю звинуватила у спалаху туристів, які прибули з-за кордону і не дотримувалися карантинних обмежень. Тепер влада хоче збільшити штрафи за порушення карантину.

Міністр охорони здоров'я Ніцан Горовіц заявив, що поліція допоможе стежити за дотриманням карантинних вимог, а на порушників чекають штрафи до 5000 шекелів (понад $1500).

Він припустив, що туристи скористалися ситуацією в аеропорту імені Бен-Гуріона, де через великі черги тим, хто приїхав, дозволяли покинути аеропорт без перевірки на коронавірус. Горовіц заявив, що тепер цю лазівку закриють.

Контекст:
  • Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила поширення коронавірусу пандемією.
  • Згідно з даними МОЗ, за весь час пандемії в Ізраїлі підтвердили 840 тис. випадків коронавірусної інфекції, померло 6428 пацієнтів із COVID-19. У країні щеплення проти коронавірусу зробили більше ніж половині населення, із 6 червня почалася вакцинація дітей 12–15 років.
  • Міністерка внутрішніх справ країни Аелет Шакед повідомляла, що Ізраїль із 1 липня дозволить в'їзд туристам, вакцинованим проти COVID-19. Нещеплені туристи муситимуть пройти карантин. Ті, хто прибуває з країн із низьким рівнем ризику, зможуть не здавати серологічного тесту на наявність антитіл.
  • Більшість карантинних обмежень в Ізраїлі скасували з 1 червня. Підприємства та навчальні установи повертаються до нормальної роботи.
  • З 15 червня в Ізраїлі скасували вимогу носити маски у приміщеннях – єдине серйозне карантинне обмеження, що діяло останні два тижні. Усе ж маски, як і раніше, мають носити люди, які не пройшли вакцинацію або не перехворіли на COVID-19.
За матеріалами: Гордон
Добавлено: 23-06-2021, 15:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх