Реакція МЗС України на канадську експертизу аварії літака МАУ під Тегераном (ВІДЕО)

Іран відповідальний за смерть 176 невинних людей.

У Міністерстві закордонних справ України вітають звіт канадських експертів у справі щодо катастрофи українського літака рейсу PS752 над Тегераном, що підкреслює зневажливе ставлення Ірану до людського життя.

Про це заявила прес-служба МЗС.

"Українська сторона вітає зусилля уряду Канади, спрямовані на встановлення істини і досягнення справедливості у справі збивання українського рейсу PS752 в небі над Тегераном 8 січня 2020", - йдеться в повідомленні.

"Цей звіт підтверджує позицію України про наявність системних прорахунків в організації системи безпеки цивільної авіації в Ірані. Саме тому, спроба звести причину трагедії в« помилкових »дій оператора ракетного підрозділу не витримує ніякої критики!", - зауважили в міністерстві.

Також в прес-службі вважають, що Іран відповідальний за смерть 176 невинних людей, що знаходилися на борту збитого літака.

"Іран повинен бути притягнутий до відповідальності і забезпечити реституцію відповідно до міжнародного права", - резюмували в МЗС.

Нагадаємо:
  • Вранці 8 січня в столиці Ірану Тегерані розбився український пасажирський літак авіакомпанії МАУ, який виконував рейс "Тегеран-Київ". На борту знаходилися 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, ніхто не вижив. Весь екіпаж, а також два пасажири були громадянами України.
  • Спочатку причиною авіакатастрофи іранці називали технічну несправність літака. Однак вже увечері 9 січня стало відомо, що український Боїнг був помилково збитий Іраном відразу після зльоту з аеропорту Тегерана.
  • Вранці 11 січня Іран офіційно заявив, що ракета "земля-повітря" збила літак МАУ, а трагедія сталася через "людський фактор".
  • Влада Ірану переконувала, що в комплексі ППО, яким був збитий літак МАУ в Ірані, були порушені настройки, і це нібито призвело до помилки в даних при виявленні літака. Україна з цією версією не погоджувалася.
  • У жовтні Іран взяв на себе всю відповідальність за збиття.
  • Процес виплати компенсацій рідним жертв може затягнутися на два роки.

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 25-06-2021, 09:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх