Зеленський підписав закон про "податок на Google"

Іноземні компанії, які постачають Україні електронні послуги, будуть зобов'язані зареєструватися платниками податку на додану вартість

Зеленський підписав закон про оподаткування електронних послуг нерезидента

Президент Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким іноземні світові технологічні гіганти, такі як Apple, Google, Microsoft, Netflix та інші, платитимуть в Україні 20 відсотків ПДВ (податок на додану вартість). Про це повідомила прес-служба Офісу президента 28 червня.

У Зеленського відзначили, що це дозволить збільшити надходження до держбюджету від ПДВ і такі правила оподаткування вже стають звичайною практикою в іноземних державах, наприклад у країнах Євросоюзу, Австралії, Білорусі, Казахстані.

Так, іноземні компанії, які постачають Україні електронні послуги, будуть зобов'язані зареєструватися платниками податку на додану вартість за спрощеною процедурою через спеціальний електронний сервіс, якщо загальна сума від здійснення відповідних операцій перевищує один мільйон гривень на рік.

Нерезиденти становитимуть спрощену звітність в електронній формі державною або англійською мовою.

У той же час, згідно з документом, від сплати ПДВ звільняються операції з поставки послуг з дистанційного навчання через Інтернет, якщо ця мережа використовується виключно як засіб комунікації між викладачем і слухачем.

Також від податку на додану вартість звільнені операції з поставки освітніх послуг, уточнили в ОПУ.

Нагадаємо, на початку червня країни G7 після багаторічної дискусії дійшли згоди про введення так званого цифрового податку - податку на прибуток транснаціональних компаній у сфері цифрової економіки. Подію назвали історичною і революційною.

За матеріалами: Корреспондент.net 
Добавлено: 29-06-2021, 08:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх