Чи планувалась підготовка підриву мосту в Криму: перші подробиці

Росіяни заявили про підготовку підриву мосту в Криму: з'явилися перші подробиці В окупованому Криму за підготовку підриву мосту затримали 22-річного кримчанина.

В окупованому Криму російські силовики провели затримання молодика, якого звинуватили в підготовці вибуху на території півострова під час майбутніх виборів до російського парламенту. Інформацію про це сьогодні повідомив інформаційний Телеграм-канал Baza.

Журналістам вдалося з'ясувати, що затриманим є якийсь Іван Карташов (вік 22 роки). Російські силовики стверджують, що він є анархістом, хто ненавидить російську владу. На цій підставі він нібито готував реалізацію плану по підриву мосту в Інкермані в середині вересня, коли в Росії повинні пройти вибори до місцевого парламенту.

Слідчий комітет Росії також зробив заяву про наявність у затриманого знань в галузі промислової хімії, звинувативши його в зборі реактивів і вражаючих елементів для виробництва саморобного вибухового пристрою. Російські слідчі органи заявили, що молода людина займався придбанням інструкцій з виготовлення вибухових речовин. Компоненти для бомби він нібито зберігав у своєму підсобному приміщенні. Затриманому інкримінують організацію терористичного акту і незаконне придбання вибухових речовин.

На даний момент Карташов знаходиться в психіатричній лікарні, де проходить експертиза на його осудність.

Нагадаємо, Владислав Єсипенко, український журналіст, розповів свою версію затримання його в Криму співробітниками ФСБ і про тортури, які до нього застосовувалися. До цього повідомлялося, що співробітники Федеральної служби безпеки Росії затримали консула України в Санкт-Петербурзі Олександра Сосонюк. Після ноти протесту від України його випустили. Раніше ФСБ затримала в Барнаулі "українського націоналіста". За даними спецслужб РФ, затриманий працював на Україну і отримав завдання влаштувати теракт в місті. Під час підготовки його затримали. Автор: Марк Ворошилов.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 29-06-2021, 07:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх