В Україні взялися за питну воду: як будуть поліпшувати її якость (ВІДЕО)

Уряд прийняв законопроект щодо поліпшення її якості. На програму планують витратити майже 30 мільярдів гривень.

Уряд планує покращити якість питної води в Україні.

Про це розповіли в ефірі "Сніданку з 1 + 1".

Відповідний законопроект вже прийняли в рамках однойменної державної програми. На забезпечення українців якісною питною водою уряд планує витратити майже тридцять мільярдів гривень. Гроші підуть на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт водопровідних мереж, а також очисних споруд і мереж водовідведення.

"Згідно з законопроектом, на заходи щодо забезпечення населення питною водою в 2022-2026 роках планується фінансування близько 28,5 млрд гривень. З них понад 16 млрд - кошти державного бюджету, ще 11 млрд грн - з інших джерел. В 2022 році мова йде про фінансування в розмірі понад 3 млрд гривень на зазначені цілі ", - повідомляє Урядовий портал.

В Україні сьогодні майже третина водопровідних мереж і 40% мереж водовідведення знаходяться в аварійному стані і потребують негайної заміни. А в дев'яти областях країни воду привозять і подають за графіком. Це майже триста тисяч українців.

Варто відзначити, що після схвалення урядом законопроект буде переданий на розгляд відповідного Комітету Верховної Ради України.

КОЛИ ПИТНА ВОДА МОЖЕ СТАТИ ДЕФІЦИТОМ В УКРАЇНІ - ЕКОНОМІЧНІ НОВИНИ

За матеріалами: ТСН

Добавлено: 1-07-2021, 11:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх