Путін дозволив російським військовим блокувати Керченську протоку

Володимир Путін затвердив закон, згідно з яким російські військові зможуть блокувати Керченську протоку.

Путін дозволив російським військовим блокувати Керченську протоку

Сьогодні, 1 липня, стало відомо, що президент РФ Володимир Путін затвердив закон, згідно з яким російські військові зможуть блокувати Керченську протоку. Відзначається, що закон передбачає блокування території та акваторії особливо охоронюваних об'єктів, на які захочуть проникнути.

У роз'ясненні до документа зазначено, що до таких охоронюваним об'єктам відноситься акваторія Керченської протоки, а також Кримський міст.

Відзначається, що дана ділянка охороняють як співробітники "Росгвардіі", так і військовослужбовці РФ.

Повідомляється, що тепер військові зможуть влаштовувати оточення території, в тих випадках, якщо акваторії загрожує небезпека, або противник уже в неї увійшов.

До цього міністерство оборони Росії озвучило свою версію з приводу інциденту в Чорному морі з фрегатом Королівського флоту Нідерландів Evertsen. Росіяни виправдали небезпечні маневри своїх бомбардувальників "Су-30" і "Су-24" близько Evertsen тим, що фрегат нібито прямував в сторону Керченської протоки у анексованого Криму.

Нагадаємо, що раніше Україна і Сполучені Штати Америки зажадали від Росії припинити перешкоджати вільному проходу кораблів через Керченську протоку. Нагадаємо, що РФ перекрила протоку до осені 2021 року.

За матеріалами: Діалог.ua
Добавлено: 1-07-2021, 16:03
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх