Економічні новини за 1 липня

Запуск ринку землі, новий припис по Вітренко, податковий законопроект.

Про запуск ринці землі. З 1 липня 2021 року громадяни України можуть легально купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення.

Станом на 14:00 1 липня у реєстрі зареєстровано 33 нових угод щодо землі сільськогосподарського призначення.

Про новий приписі по Вітренко. Нацагентство щодо запобігання корупції (НАПКА) 1. липня направив припис голові наглядової ради НАК "Нафтогаз України" Клер Споттісвуд, в якому вимагає припинити контракт з головою правління НАК Юрієм Вітренко як незаконний.

Глава правління "Нафтогазу" Юрій Вітренко заявив, що припис НАПКА суперечить законодавству і буде оскаржено в суді.

Про податковий законопроекті. Верховна Рада прийняла за основу законопроект №5600 про внесення змін до Податкового кодексу та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень.

Про ставку ПДВ для аграріїв. Верховна Рада на засіданні 1 липня прийняла доопрацьований законопроект №5425-д в цілому, ніж повернула аграріям ставку ПДВ в 20% на окремі види продукції.

Про пенсії. З 1 липня в Україні підвищуються пенсійні виплати в зв'язку з підвищенням прожиткового мінімуму.

Про олігархів. Народні депутати в першому читанні прийняли президентський законопроект №5599 "Про запобігання загроз національній безпеці, пов'язаних з надмірним впливом осіб, які мають значний економічний або політичний вага в суспільному житті (олігархів

За матеріалами: ЕП

Добавлено: 2-07-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх