Індія шантажем змушує ЄС визнавати свою вакцину від COVID-19: які країни вже схвалили її

Covishield тепер дає право в'їзду в Австрію, Німеччину, Словенію, Грецію, Ірландію та Іспанію. Також про визнання вакцини повідомила Естонія. Щоб цього домогтися Індія звернулася до ЄС про індивідуальний виключення для 2 вакцин, вироблених в країні і про визнання місцевого сертифіката.

Про це інформує BBC.

Також, Ісландія і Швейцарія визнають Covishield як вакцину, що відкриває в'їзд. Індійська вакцина - одна з наймасовіших в світі, вона поставлялася ВООЗ в рамках глобальної ініціативи Covax. Серед країн, які використовують її - Україна. При цьому в списку дозволених Європейським агентством з лікарських засобів - інша версія AstraZeneca.

Офіційно в ЄС дозволені і увійдуть в паспорт вакцинації 4 вакцини, розроблені компаніями BioNTech / Pfizer, Moderna, AstraZeneca / Vaxzevria і Johnson & Johnson. Якщо Ковішелд потрапить в список, то сертифікат про вакцинацію препаратом дасть можливість в'їжджати в 27 країн ЄС і 4 асоційовані країни, серед яких Норвегія і Ліхтенштейн.

Раніше "Телеграф" повідомляв про те, що Індія буде домагатися включення своєї версії AstraZeneca в список дозволених в ЄС вакцин

За матеріалами: Телеграм
Добавлено: 2-07-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх