Pfizer відреагувала на смерть українця після щеплення

Компанія Pfizer висловила співчуття родині померлого вінничанина

У компанії зазначили, що проблеми зі здоров'ям у щеплених їхньою COVID-вакциною можуть виникати не через препарат.

Американська фармацевтична компанія Pfizer, яка спільно з німецькою компанією BioNTech створили одну з вакцин від коронавірусу, прокоментувала смерть жителя Вінниці після COVID-щеплення, повідомило агентство Reuters із посиланням на заяву Pfizer.

Так, у компанії висловили співчуття родині померлого українця і водночас підкреслили, що ніякого зв'язку між вакцинацією і смертю чоловіка офіційно не встановлено.

"Ми зараз думаємо про сім'ю загиблого. Ми дуже серйозно ставимося до побічних ефектів, які потенційно пов'язані з нашою вакциною від COVID-19, BNT162b2. Ми зазначаємо, що в цьому випадку причинно-наслідковий зв'язок не встановлений", - відзначили у Pfizer.

При цьому в компанії додали, що проблеми зі здоров'ям у щеплених їхнім препаратом можуть виникати не через вакцину.

"На сьогодні більше 400 мільйонів осіб у всьому світі були вакциновані нашою вакциною. Важливо відзначити, що серйозні побічні ефекти, не пов'язані з вакциною, на жаль, можуть виникати з такою самою швидкістю, як і серед населення загалом", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, 2 липня в Україні була зафіксована перша смерть після вакцинації від коронавірусу - через чотири години після щеплення препаратом Pfizer/BioNTech помер 47-річний вінничанин.

У Департаменті охорони здоров'я і реабілітації Вінницької ОДА повідомили, що, за попередніми результатами судово-медичної експертизи, причиною смерті стала гостра серцево-судинна недостатність на фоні ішемічної хвороби серця.

За матеріалами: Корреспондент.net 
Добавлено: 5-07-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх