У Росії починають збирати біоматеріали населення: в МОЗ назвали причину

Російський МОЗ ухвалив рішення про початок збору генетичних даних про громадян, починаючи з новонароджених.

Вчора, 5 липня, стало відомо, що російський МОЗ ухвалив рішення про початок збору генетичних даних про громадян, починаючи з новонароджених. Підкреслюється, що в генетичний профіль увійде інформація про розшифровку генетичного коду кожного громадянина РФ.

За словами міністра охорони здоров'я Михайла Мурашко, таким чином в Росії зможуть знаходити хвороби на ранній стадії. Він підкреслив, що дане рішення прийнято в профілактичних цілях і допоможе підвищити тривалість життя в РФ. Мурашко запевняє, що скоро почнуть брати біоматеріали у новонароджених і за допомогою біотехнологій створювати генетичний паспорт людини. Коли стартує проект, поки невідомо.

У МОЗ запевнили, що необхідно буде прийняти законодавчу базу для даного рішення. До цього повідомлялося, що компанія "Роснефть" планує виділити близько 1 млрд доларів на докладне вивчення генетичних технологій. Під цю мету планують створити спеціальний центр, який може очолити старша дочка Путіна Марія Воронцова.

Раніше повідомлялося, що у старшої дочки президента РФ Марії Воронцової журналісти виявили компанію вартістю в десятки мільярдів рублів. Кремль активно підтримує фінансами даний бізнес, поки економіка РФ знаходиться на межі прірви.

Нагадаємо, що раніше путінський прес-секретар "уточнив" недавню заяву свого шефа про збір біологічного матеріалу росіян "якимись силами" з інших країн.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 6-07-2021, 15:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх