Перше засідання ТКГ з новим модератором ОБСЄ зірвано: "Росія скористалася недосвідченістю"

Перше засідання "Мінська" за участю нового модератора від ОБСЄ Сільвії Берману не вдалося.

Українська делегація покинула переговори. 

6 липня, відбулося перше засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Донбасом за участю нового модератора ОБСЄ Сільвії Берману. Воно було зірвано. Деталі озвучив на своєму акаунті в Facebook український журналіст і учасник переговорів від української делегації Сергій Гармаш, передає Діалог.UA


За даними Гармаша, Росія на засіданні "скористалася недосвідченістю" Берману і домоглася проведення переговорів за участю донецької сепаратистської Майї Пирогової, яка в Україні заочно засуджено за терористичну діяльність.

Українська делегація не стала з цим миритися і покинула переговори. "Пані Берману виявилася в незручній ситуації: одна, на тлі самовара ... Фактично, Дмитрієвський (представник РФ в ТКГ - ред.) Підставив її своєю провокацією. Але це хороша наука", - написав журналіст.

В цілому, на думку Гармаша, зміна модератора ОБСЄ навряд чи забезпечить прорив в мінському процесі. Він назвав Берману "приємною жінкою", але зазначив, що вона наполягала на збереженні колишніх "практик" в переговорах, які зайшли в глухий кут. В результаті, вважає Гармаш, Росія буде і далі намагатися запевнити, що "не сторона конфлікту", а також наполягати на переговорах Києва з підконтрольними їй "Л / ДНР".

За иатеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 7-07-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх