У Запорізькій області відкрили ще один центр масової вакцинації

Про це стало відомо під час наради очільника області Олександра Старуха з керівниками райдержадміністрацій, повідомляє  Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Голова Василівської районної державної адміністрації Андрій Холоша повідомив, що масовий центр вакцинації працюватиме на базі Василівської ПМСД. Також найближчими днями опрацюють питання роботи філій цього центру при амбулаторіях.

Директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич розповів, що наразі центри масової вакцинації відкриті в м. Запоріжжі та м. Мелітополі. Інші райони та міста досі не займаються вирішенням цього питання.

За словами очільника обласної медицини на всіх регіональних складах достатньо вакцин. Всі вони сертифіковані та ефективні. Тому кожен бажаючий може записатися у чергу на щеплення через платформу Дії або безпосередньо прийти до центру масової вакцинації. Головне взяти із собою паспорт та не мати явних медичних протипоказань. Особливу увагу Олексій Кулинич звернув на питання прискорення імунізації медиків, освітян та працівників підприємств, які мають найбільше ризиків захворіти.

У свою чергу голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух наголосив, що питання вакцинації не потрібно відкладати на потім, а варто влітку виділити декілька хвилин свого часу і потурбуватися про власне здоров’я.

На формування імунітету також потрібен час. Тому краще зробити щеплення до початку осені, поки організм ще не такий вразливий і менші шанси захворіти. Витратьте частину літнього відпочинку щоб потурбуватися про своє здоров'я та безпеку своїх близьких, - зазначив керівник ОДА.
Добавлено: 7-07-2021, 07:31
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх