У Запоріжжі можна онлайн стежити за рухом понад 200 одиниць транспорту приватних перевізників

У Запоріжжі більше транспортних засобів приватних автоперевізників, що працюють на міських автобусних маршрутах, обладнані GPS-трекерами. Також повністю обладнаний онлайн-навігацією весь рухомий склад комунального підприємства «Запоріжелектротранс».

Про це повідомляють в управлінні з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради.

Так, за два тижні вдалося підключити до GPS-системи ще 76 одиниць транспорту підприємств приватних форм власності, які обслуговують міські автобусні маршрути загального користування. Дані про їх рух доступні для пасажирів у мобільних додатках Easyway, City bus і Google Maps.

Загальна кількість доступних для відображення в режимі реального часу маршрутних транспортних засобів підприємств приватних форм власності становить вже 220 одиниць. Перевізники встановлюють GPS-трекери за свій рахунок. Це обов'язкова умова, прописана у договорі з містом.

- Враховуючи поточну економічну ситуацію, ми розробили графік оснащення громадського транспорту трекерами. Тому тепер кожні 2 тижні в нашу GPS-систему додається близько 70 одиниць транспорту, які можна відстежувати за допомогою мобільних додатків. Зобов'язання щодо оснащення GPS-трекерами прописані у договорі з перевізниками. І якщо вони не виконують вимоги, до них застосовуються заходи адміністративного стягнення. Таким чином ми розраховуємо повністю підключити до системи GPS весь приватний громадський транспорт Запоріжжя, - розповів заступник начальника управління з питань транспортного забезпечення та зв'язку Запорізької міської ради Олександр Кухарєв.

Всього міські громадські маршрути обслуговує 23 приватних фірми-перевізника. У них в цілому 824 одиниці рухомого складу.

КП «Запорізький центр диспетчеризації громадського транспорту» буде збільшувати кількість транспортних засобів послідовно, по мірі встановлення GPS-обладнання.
Добавлено: 7-07-2021, 06:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх