Ускладнення відносин між конкурентами Китаєм і США, – Чалий про наслідки рішень України

Україна має основного стратегічного партнера – Сполучені Штати Америки. Вони наразі постачають нашій державі озброєння, понад 700 мільйонів доларів щорічно прямої допомоги у сфері безпеки, реформ.

Чалий вважає, що рішення України впливають на відносини США і Китаю / Uacrisis

Джерело: 24 канал

Але також наша держава має Китай, який у 2016 році оголосили стратегічним партнером. Про це в ефірі повідомив посол України у США 2015 – 2019 років Валерій Чалий.

"В цій ситуації – знаходити рішення, які були б вигідні для України і одночасно не ускладнювали б відносини між основними конкурентами (США і Китаєм – 24 канал)", – відзначив Чалий.

Нагадаємо! У  стратегії національної безпеки США Китай визначили як стратегічного конкурента і опонента.

"Тобто, це один напрям. І, звісно, якісь жести, заяви, інколи досить необережні, напередодні можливих візитів, можуть зашкодити", – відзначив експосол України.

Особливий відтінок китайських кредитів

Якби щодо китайських кредитів, як зауважив Чалий, не було умов, а натомість були вигідні відсотки, то Україна брала б їх раніше.

Водночас питання полягає в тому, що відповідні кредити мають особливий відтінок. Вони, як правило, "зв'язані", передбачають 50% замовлень саме в китайських виробників.

"Я – за розвиток відносин з Китаєм в торгівлі. Це наш основний торговельний партнер. Але в мене запитання – чому не можна застосовувати звичайні інструменти? Інвестиції, торгівлю, тендери, прозору приватизацію", – додав колишній посол.

Чалий прокоментував відносини України з Китаєм та США: дивіться відео

Добавлено: 8-07-2021, 09:15
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх