США не стануть частиною мінського формату, - екс-посол в Україні Гербст (ВІДЕО)


Сполучені Штати не приєднуватися до обговорення в рамках мінського формату війни на Донбасі.

Таку думку висловив колишній посол США в Україні Джон Гербст, передає Цензор.НЕТ з посиланням на Гордон.

"Я не чекаю, що Америка стане частиною цього процесу, тому що Росія проти, і, я думаю, Німеччина і Франція теж проти. На мій погляд, це не трагедія для України, цей формат не дав нічого для вирішення проблеми російської агресії в Україні ", - сказав дипломат.

Він вважає, що причиною цього є небажання Москви виводити російські війська з Донбасу.

"Коли Росія виявиться готова, вона буде говорити з Америкою, так як розуміє, що Америка грає ключову роль в цьому. Мінський формат важливий тільки з однієї причини - у зв'язку з ним Євросоюз застосовує санкції проти Росії, і це на користь Україні", - зазначив Гербст.

За його словами, Росія розраховує за допомогою мінського формату "тиснути на Україну".

"Знову-таки, Франція і Німеччина вважають це своєю грою, а не американської. Вони готові, звичайно, бути в контакті з нами в мінському форматі, але не хочуть, щоб ми були за столом. Для України це поки не важливо, так як цей процес нічого не добився ", - пояснив Гербст.

Контекст:
  • У 2014 році Росія окупувала Крим і розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією й підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, попри надані Україною факти й докази.
  •  
  • Переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі ведуть у тристоронній контактній групі в Мінську (Україна, Росія, ОБСЄ), а також у нормандському форматі – за участю представників України, Франції, Німеччини та Росії.
  •  
  • Про необхідність залучити до переговорів Сполучені Штати представники України заявляли ще на початку 2015 року. П'ятий президент України Петро Порошенко говорив 2017 року, що переговорний процес координували зі США
  • У жовтні 2016 року президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія не проти залучення США в нормандський формат. Після того як чинний президент України Володимир Зеленський 2020 року підтвердив бажання країни залучити до переговорного процесу США, спікер Путіна Дмитро Пєсков говорив, що про участь американської сторони в переговорах стосовно Донбасу "не йдеться".
  • Міністр із питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає цілком прийнятною участь США як у нормандському форматі, так і в роботі тристоронньої контактної групи.

За матеріалами: Цензор.Нет

Добавлено: 8-07-2021, 12:19
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх