Чому туристи з Саудівської Аравії масово їдуть до України?

Туристи з Саудівської Аравії відкривають для себе Україну. Останнім часом на вулицях великих міст дедалі частіше можна побачити організовані групи гостей з країн Перської Затоки.

Чому Україна стала для них новою туристичною Меккою? Та чи подобається їм у нас?

Організована група гостей з Ер-Ріяду з цікавістю оглядає мальовничі будинки старовинного Львова. Туристи охоче фотографуються та слухають оповідки про історію міста. Їм до вподоби краса давніх галицьких пам'яток, а ще прохолода у їхньому затінку. Адже вдома, в Аравійській пустелі, термометри показують усі + 46 градусів. Багато хто з саудитів уже встиг побувати у Києві та інших куточках України. Зізнаються, через пандемію, мали невеликий вибір, де провести відпустку. Але не шкодують, і щиро вражені тутешньою красою та гостинністю.

Набіль Кенсара турист, з Саудівської Аравії:

Насамперед приїхали, бо непотрібна віза, і тому що країна відкрита. І просто хочемо подивитися. Мені справді тут подобається. Тут - як у Швейцарії. Країна фантастична. Їй треба трохи постаратися, щоб не відставати. Люди тут дружні, ціни - хороші. І з довкіллям - усе добре. Просто не відставайте.

Багата і різноманітна природа, буяння зелені, історичні пам'ятки і гостинність за цілком прийнятну вартість - ось що приваблює саудитів в Україні, - кажуть туристичні менеджери.

Мохамен Алмасуд, туристичний менеджер з Саудівської Аравії:

Саудівці люблять відкривати для себе нові місця. Відтоді, як ми тут - нас вразило багато речей: природа, погода. Нам подобається місцева їжа. Вона схожа на середземноморську, більше на турецьку.

Відколи перші туристи повернулися з України задоволені, охочих побувати тут дедалі більше. І український туристичний бізнес уже підлаштовується під нових гостей. Зокрема готельні ресторани готують зміни у меню, згідно з вимогами ісламу.

Тарас Кузик, менеджер готелю:

На цей час ми почали замовляти продукти, які сертифіковані як "халяль". І модифікуємо наше меню, арабською перекладаємо. І будемо робити позначки, які страви є халяльними, щоби вони не переживали, щоб вони могли замовляти.

Попит на мандрівки до України підтримали й саудівські авіаперевізники. Від червня відкрито прямі рейси до Києва та Львова. За сміливими оцінками деяких фахівців туристичної галузі, цьогоріч щодня на наші терени прибуватиме близько чотирьох тисяч гостей з Аравії. Тоді як торік загалом за добу до нас приїздило лише 3,5 тисячі іноземців.

За матеріалами: Подробиці
Добавлено: 9-07-2021, 08:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх