Українцям пропонують заплатити за опалення влітку: підняття тарифів

В Україні тарифи на опалення збільшаться приблизно на 30-45%. Головна причина – подорожчання газу для теплокомуненерго. Щоб розділити платежі, в Києві вже запропонували вносити влітку аванс в розмірі 500 грн на місяць.

Як розповіла в коментарі UBR експертка в сфері енергетики та ЖКГ Марія Яковлєва, ціна "тепла" підніметься з 1640 грн до 2433,90 грн. В середньому за квартиру площею 50 квадратів (будинок без тепломодернізації) буде приходити платіжка за тепло в розмірі 3042 грн.

"Ми всі заплатимо за застарілу, наскрізь прогнилу систему опалення, за триразові втрати енергоносія від джерела, де вода – 180 градусів Цельсія, а до нашого будинку вона доходить 55-60 градусів Цельсія, за окремі вічнозелені вулиці в зимовий мороз в нашому місті", – розповідає Яковлєва.

За оцінками експерта, у 60-80% українських сімей грошей на опалення за новими тарифами не буде, велика частина з них стане субсідіантамі. А для цього також доведеться шукати кошти в бюджеті.

Варто відзначити, що крім опалення з 1 серпня також виростуть ціни і на електроенергію. Замість одного тарифу введуть відразу чотири: найвищий з них (при споживанні більше 500 кВт*год на місяць) складе більше 3 грн за кВт*год, а найнижчий (при споживанні до 100 кВт*год) залишиться на рівні 1,68 грн за кВт*год.

Раніше писали про те, що "Нафтогаз" ухвалив рішення скасувати "місячний" тариф. Через високі ціни на газ в Європі він став невигідним.за добу померли 12 українців

За матеріалами:  OBOZREVATEL
Добавлено: 9-07-2021, 10:58
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх