Спека перетворить Україну в фінську сауну: попереду важкі погодні випробування (КАРТА)

В Україні сформувався потужний антициклон CORNELIEKE, через якого спека почне посилюватися.

Антициклон "CORNELIEKE" остаточно сформувався над Україною. Громадянам варто готуватися до "пекельної" спеці. Про це у своєму акаунті в Facebook написала відома українська синоптик і телеведуча Наталка Діденко, передає Діалог.UA. Через CORNELIEKE в Україні на тривалий час очікується спекотна, сонячна і суха погода. Температурний фон буде рости, попередила Діденко. "Спека посилюється. 9 липня на протяг дня показники термометра в більшості областей України піднімуться до + 29 ... + 33 градусів. Далі - ще більше", - повідомила синоптик.


У найближчі дні, попередила вона, така погода буде утримуватися в Україні. Особливо важко доведеться схід країни, де температура підвищиться до +35 градусів за Цельсієм. Тільки наступного понеділка, 12 липня, дощі з грозами накриють Україну. "Але гаряча погода все одно ще триватиме", - повідомила Діденко.

Вона порадила українцям берегтися і на вулиці носити панамки, не забувати віяла і воду. Інформацію про спеку підтвердив в Facebook керівник гідрометцентру в Черкаській області Віталій Постригань. "В умовах міста спека завжди переноситься гірше. Під прямими променями сонця асфальт і стіни будинків можуть нагріватися до 65-70 °. З кожного квадратного метра поверхні в спеку випромінюється 7-8 тисяч кілокалорій теплової енергії. Це і створює ефект фінської сауни. Але в парну ми заходимо на кілька хвилин, а в такій розпеченій атмосфері людина може перебувати годинами. Для організму це серйозний стрес ", - попередив синоптик.


Повідомив він і про збільшену небезпеки лісових пожеж. "Показник горимости в лісах підвищиться до 5 класу. Така синоптична ситуація буде сприяти накопиченню шкідливих домішок в атмосферному повітрі, підсилюючи відчуття спеки", - написав Постригань.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що в Україні йде аномальна спека: синоптики сказали, в яких областях температура буде найвищою. Ми також писали, що синоптики розповіли, яка погода буде в Україні в липні.

За матеріалами:  "Діалог.UA"
Добавлено: 9-07-2021, 11:20
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх