Деукраїнізації ОРДЛО: на що направлені зусилля проєкту «Русский центр»

Заступник голови АП Путіна став куратором фонду з деукраїнізації ОРДЛО. Зомбований пропагандою регіон Москва планує згодом «повернути» Україні.

Зомбований пропагандою регіон Москва планує згодом «повернути» Україні.

Заступник голови АП Путіна став куратором фонду з деукраїнізації ОРДЛО

Росія продовжує послідовну політику деукраїнізації тимчасово окупованих районів Донеччини та Луганщини. Інструментами її реалізації стають спеціальні «соціокультурні фонди» та центри, повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони України.

Одним з таких інструментів є фонд «Русский мир». Головою опікунської ради фонду призначено заступника голови АП Росії і основного реалізатора російської політики на українському напрямі Дмітрія Козака.


Під прикриттям фонду в ОРДЛО відкрито представництво так званого міжнародного культурного проєкту «Русский центр», який координує роботу місцевих органів для здійснення гуманітарної і культурної агресії проти України. Філії центру працюють в Донецьку, Луганську та Горлівці.

Основні зусилля спрямовуються на повне знищення національної ідентичності українського населення на тимчасово окупованих територіях. Це:
  • викорінення української мови та культури в усіх сферах життєдіяльності;
  • впровадження російських стандартів освіти у місцевих навчальних закладах;
  • насадження викривлених історичних фактів щодо історії регіону;
  • подальше ментальне зближення мешканців ОРДЛО з населенням РФ.
Зазначимо, вся інформація про цілі та завдання фонду, список «русских центров» в Україні та інших країнах, а також повний склад опікунської ради є у вільному доступі. Ознайомитися з «інформаційною зброєю» Кремля може будь-хто.


Окупувавши частину Донецької і Луганської областей в 2014 році, Росія робила все можливе для того, щоб ментально, економічно і політично зробити їх частиною «русского мира». У 2019 році ZN.UA опублікувало матеріал «Тест на сумісність», в якому аналізувало, наскільки вдалими були дії агресора.

«Опромінені» пропагандою, відірвані від України райони Кремль планує «повернути», попередньо домігшись для них особливого статусу і всіляких преференцій, що дозволить надійно «вакцинувати» Україну від будь-яких спроб стати частиною вільної Європи, вступити у ЄС і НАТО.

ПО МАТЕРIАЛАМ: ZN.UA
Добавлено: 12-07-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх