Запорізька область готується до опалювального сезону

Про це йшла на засіданні колегії облдержадміністрації на чолі з Олександром Старухом, яка відбулася сьогодні у Бердянську.  До холодів в області треба завчасно підготувати 597 котелень,  7 023 житлові будинки та 1 089 об’єктів соціальної сфери.


Про це повідомляє Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ЗОДА.

Сьогодні триває підготовка до нового опалювального сезону. Запорізька область в цілому відповідає графіку підготовки, проте, існує низка проблемних питань. Залишаються заборгованість теплопостачальних підприємств, також не вирішене питання облаштування лічильниками житлових будинків. По всіх цих проблемах необхідно поставити крапку до старту опалювального сезону, - наголосив Олександр Старух.

За словами директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталія Литвиненка, на сьогодні запоріжці готові до зими на 39%, зокрема, заклади освіти – на 20,5%, дитсадки – на 21,7%, лікарні – на 44%,  а підприємства теплогенерації – на 37,7%.

До початку опалювального сезону потрібно завершити промивку трубопроводів, гідравлічні випробування мереж та внутрішньобудинкових систем опалення. Також заплановано відремонтувати 350 покрівель у багатоквартирних будинках.  Основна проблема – борги теплопостачальників за газ, які з початку року збільшились із 823 млн грн до 1,7 млрд грн.  Адже за новими правилами без передоплати котельні можуть не отримати блакитне паливо.

Зима обов’язково настане.  Не чекайте, а готуйте сані влітку. Керівники громад мають завчасно потурбуватися про укладання угод на постачання природного газу та акумулювати необхідні кошти, не забуваючи про активну роботу з боржниками. Також необхідно зробити аудит всієї комунальної сфери, щоб ми розуміли, у якому стані знаходяться будівлі та чого очікувати при ускладненні погодних умов взимку, - підкреслив Олександр Старух.
Добавлено: 12-07-2021, 07:34
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх