Коли планується ввести поетапну заборону ввезення авто з ДВС: кого це не стосується

Мінінфраструктури запропонувало поетапний заборону ввезення авто з ДВС: названі терміни

Міністерство інфраструктури України запропонувало поетапний заборону ввезення і першої держреєстрації автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння (ДВЗ).

Так, відомство оприлюднило проект Закону України "Про внесення змін до Закону України" Про деякі питання ввезення на митну територію України та проведення першої державної реєстрації транспортних засобів ".

Цим документом передбачається ввести поетапний заборону ввезення і першої державної реєстрації в Україні автомобілів з двигунами внутрішнього згоряння, в тому числі і вироблених в Україні. Зокрема, пропонується заборона:
  • з 01.01.2027 старих автомобілів з дизельними двигунами внутрішнього згоряння;
  • з 01.01.2030 нових автомобілів з дизельними двигунами внутрішнього згоряння, а також старих і нових автомобілів з бензиновими двигунами внутрішнього згоряння.
Заборона не поширюватиметься на автомобілі Збройних Сил України та інших військових формувань, автомобілі використовуваних фермерськими господарствами з метою їх використання за межами автомобільних доріг загального користування при веденні фермерського господарства і автомобілі, які купуються у спадок, а також на автомобілі виготовлені до 1 січня 1981 року .

Як пояснюють у відомстві, законопроект розроблений з метою реалізації окремих положень Угоди про асоціацію з ЄС і Директиви 2009/33 / ЄС Європейського Парламенту та Ради від 23 квітня 2009 "Про просування чистих і енергоефективних транспортних засобів автомобільного транспорту".

Раніше розповідалося про те, що Європа збирається повністю відмовитися від авто з ДВС.

За матеріалами: ТСН
Добавлено: 14-07-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх