У Закарпатті 12-річна дівчинка врятувала чотирьох дітей під час повені

У селі Стебний Закарпатської області 12-річна Тетяна Тулайдан урятувала чотирьох дітей під час грози і сильної повені.

Дівчинку хочуть номінувати на здобуття премії "Герой-рятувальник року"

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив 13 липня голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

"Гляньте в ці очі – у них немає страху. Це очі справжнього героя – Тетяни зі Стебного, що на Рахівщині. Юна дівчина, не злякавшись грози і страшної стихії, врятувала свого братика та трьох сусідських дітей" , – написав Полосков, опублікувавши фото дівчинки.


Під час повені вода почала різко прибувати в будинок. На той час дівчинка була вдома разом із братом, а їхні батьки працювали в полі.

Дівчинка вимкнула електрику вдома, взяла брата і побігла до будинку своєї тітки. Там перебувало ще троє дітей. Тулайдан забрала дітей і провела їх на другий поверх свого будинку, де вони дочекалися дорослих.

Полосков звернувся до Держслужби з надзвичайних ситуацій із проханням номінувати Тетяну Тулайдан на здобуття премії "Герой-рятувальник року".

Керівник управління ДСНС у Закарпатській області Роман Гудак зустрівся з дівчинкою, повідомляють на сторінці управління у Facebook. Він зазначив, що не всякий дорослий так швидко зорієнтувався б в екстремальній ситуації.

"Тетяна показала себе справжнім рятувальником – вона відважна, рішуча й відповідальна. Далеко не кожен зробив би так само, і я вважаю, що вчинок цієї героїні є прикладом для наслідування й заслуговує на всіляке заохочення. Переконаний, що вона є гідним претендентом на звання лауреата всеукраїнської акції "Герой-рятувальник року", – заявив Гудак. 


Фото: Головне управління ДСНС України у Закарпатській області / Facebook

Контекст:
  • 10 липня в Закарпатській області через зливи затопило будинки і дороги. У пресцентрі ДСНС повідомили, що в регіоні за день випало приблизно 55 мм опадів, що становить 42% від місячної норми.
За матеріалами: Гордон
Добавлено: 15-07-2021, 10:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх