У Запоріжжя поліція "накрила" майнера криптовалюти (ВІДЕО)

У Запоріжжі поліція викрила ферму для майнінгу криптовалюти, яка була незаконно підключена до електромережі. Її власником виявився 37-річний містянин. Наразі вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру. Досудове розслідування триває.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

Дізнавачем відділу поліції №1 Запорізького районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Запорізькій області, за процесуального керівництвом окружної прокуратури, під оперативним супроводженням співробітників кіберполіції Запоріжжя, здійснюється досудове розслідування  кримінального провадження, відкритого за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.188-1 (Викрадення води, електричної або теплової енергії шляхом її самовільного використання) Кримінального кодексу України.

В ході досудового розслідування встановлено, що 37-річний власник  одного з приватних домоволодінь по вулиці Мурманській, за допомогою спеціальних пристроїв самовільно збільшував напругу живлення та використовував електричну енергію поза приладами обліку. Викрадену електроенергію застосовував для живлення електронно-обчислювальної техніки. За попередніми даними сума збитків склала понад 500 тисяч гривень.

13 липня правоохоронці провели санкціонований обшук за вище вказаною адресою, в ході якого виявили та вилучили обладнання, яке фігурант використовував у своїй злочинній діяльності.

Наразі дізнавачі, за погодженням з прокуратурою, звернулися до суду з клопотанням про накладення арешту на вилучене майно. Крім того, вирішується питання щодо повідомлення зловмиснику про підозру. Тривають слідчі дії.

Добавлено: 16-07-2021, 11:11
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх