З жовтня пенсіонери будуть отримувати додаткові виплати: кому і скільки добавлять

Кабмін також продовжує працювати над тим, щоб запустити накопичувальну пенсійну систему.

З жовтня українці старше 75 років отримуватимуть додаткові пенсійні виплати. Розмір виплати складе 400 гривень.

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив в п'ятницю, 16 липня, під час "Години запитань до уряду" у Верховній Раді, повідомив Урядовий портал.

За словами Шмигаль, в березні цього року провели індексацію для більшості українських пенсіонерів. Зростання пенсій на 11% торкнувся майже 8 млн осіб.

Глава Кабінету міністрів нагадав, що в минулому році уряд вперше запровадив програму доплат пенсіонерам старше 80 років. Тепер вони щомісяця додатково отримують по 500 гривень.

"Глава уряду зазначив, що 1 жовтня так само вперше будуть введені додаткові виплати по 400 грн для пенсіонерів старше 75 років. Прем'єр-міністр нагадав, що на засіданні Уряду 14 липня було прийнято рішення про підвищення пенсій для військових", - йдеться в повідомленні.

Шмигаль зазначив, що доплати по 2000 гривень будуть нараховані людям вже за липень. В цілому такі доплати торкнуться майже 400 тисяч зарубіжного.

"І це справедлива сума з урахуванням того, що виплати іншим пенсіонерам індексувалися, а військовим пенсіонерам - немає", - сказав прем'єр.

Він додав, що Кабмін продовжує спільно з профільним комітетом парламенту працювати над тим, щоб запустити накопичувальну пенсійну систему.

Станом на 1 липня середня пенсія становить 3778 гривень. Середній розмір пенсії в Україні збільшився на 54 гривні. Найвищий розмір середньої пенсії в столиці - понад п'ять тисяч гривень. Найнижчий - у Тернопільській області - майже три тисячі гривень.

Раніше президент Володимир Зеленський анонсував, що до кінця 2021 року пенсії досягнуто 6,5 тис. Грн.


За матеріалами: Корреспондент.net
Добавлено: 16-07-2021, 13:41
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх