​Росія знайшла спосіб помститися Україні за водну блокаду Криму

Москва на фінішній прямій у питанні подачі в російський суд позову до української сторони. Російська влада готуються покарати українську сторону за організацію припинення поставок прісної води на територію окупованого Криму.

Один з керівників т.зв. "Парламенту" півострова Юхим Фікс в коментарі російським журналістам заявив, що Москва знаходиться на фінішній прямій у питанні подачі в російський суд позову до української сторони, в рамках якого спробує притягнути до кримінальної відповідальності винних.

Заява російського політика публікує кремлівське інформаційне агентство РІА "Новости". За словами Фікса, росіяни створили робочу групу, завданням якої була оцінка збитку, нанесеного півострову.

Російська сторона зібрала досьє на 12 громадян України, яких визначає в якості організаторів так званої блокади, після чого передала інформацію до правоохоронних структур РФ. За даними політика,

Росія звинувачує Україну в нанесенні збитку, розмір якого становить 1,47 трильйона рублів. "Як тільки ми цю суму підтвердимо усіма необхідними документами, позов буде переданий до суду", - заявив російський політик.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що жителі Криму стали масово скаржитися на каламутну воду, яка з'явилася в їх будинках, тоді як окупаційна влада оголосила винуватцем в цьому фірму-підрядника. Жителі Сімферополя почали масово скаржитися на каламутну і брудну воду, що ллється з кранів. У той же час окупаційна влада півострова назвали винуватців даної проблеми.

Як заявив генеральний директор підприємства "Вода Криму" Володимир Баженов, мова йде про недобросовісну фірмі-підряднику, яка не може усунути несправність на своїх мережах.

З'ясувалося, що воду подавали в місто за допомогою недавно підключеного водоводу, проте вона все одно виявилася неякісною.

Тим часом російська влада продовжує спекулювати на темі подачі прісної води в Крим і звинувачують Україну в цьому. Про це заявив Євген Марчук. За словами Марчука, Росія досить серйозно експлуатує і буде продовжувати експлуатувати тему "гуманітарної катастрофи" в Криму, в якій винна Україна.

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 19-07-2021, 16:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх