"Береза звернувся до Зеленському: "Скликайте терміново Радбез, Путін готується до захоплення Зміїного"

Борислав Береза ​​б'є на сполох через загрозу захоплення Росією острова Зміїний поруч з включеним Кримом. Під загрозою російської окупації виявився ще й острів Зміїний, що поруч з включеним Кримом.

З таким попередженням звернувся екс-депутат Ради Борислав Береза ​​до президента України Володимиру Зеленському. Тривожний пост екс-депутат оприлюднив на особистому каналі в Telegram 18 липня.

Береза ​​вважає, що під загрозою російської окупації знаходиться острів Зміїний, який президент РФ згадав у своїй скандальній статті про Україну. "Путін знову готовий порушити територіальну цілісність України і планує подальшу силову експансію", - попередив екс-депутат. Так, у своїй статті, глава Кремля запевняв, що Зміїний нібито був переданий до складу УРСР в 1948 році з порушеннями. Подібне він неодноразово говорив і про Крим, намагаючись виправдати захоплення чужої території.


На думку Берези, мотиви у Кремля зі Зміїним банальні. Справа в тому, що острів знаходиться в районі величезних покладів природного газу і нафти. У Москві, ймовірно, вирішили поживитися ще і на цій території. Колишній депутат попередив, що захоплення Зміїного стане важким ударом для України, так як посилить морську блокаду країни.

"Сьогодні у Путіна в Чорному морі вистачає військових, щоб захопити Зміїний за 5-6 годин", - повідомив колишній нардеп. Він вважає, що вже за півдоби армія РФ зможе наростити на острові угруповання для тривалого утримання території під своїм контролем.

Експерт підкреслив, що українським військам, особливо ВМС, варто активно готується до нової можливої ​​агресії Росії. Особливо важливо в цей період, з його слів, співпраця з країнами НАТО, чиї кораблі присутні в Чорному морі. "Скликайте Радбез, щоб прийняти рішення, які завадять втрати Зміїного і знищать плани Путіна. Зараз у вас ще є час. Потім його не буде", - попередив Береза.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що, на думку Фейгіна, стаття Путіна стала декларацією про плани захопити нові території України.

Ми також писали, що Піонтковський попередив Україну через статтю Путіна: "Це гірше, ніж оголошення війни".

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 19-07-2021, 09:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх