Приїхав Зеленський: Грузія помилувала українців

Українських яхтсменів затримали минулої осені за незаконний перетин кордону. У день візиту Зеленського їх звільнили.

У Грузії відбудеться зустріч глав асоційованого тріо

У Грузії в день візиту президента України Володимира Зеленського вирішили помилувати двох українських яхтсменів, засуджених за незаконний перетин кордону.

"З листопада 2020 роки ми працювали над звільненням українських яхтсменів Юрія Хомича і Володимира Дьяченко, затриманих в Грузії. Сьогодні Грузія звільнила їх з-за ґрат. Я вдячний грузинській стороні за це рішення, яке відповідає духу стратегічного партнерства між нашими країнами", - написав Зеленський в Twitter.

 

За даними телеканалу мтаваров, українці були звільнені актом про помилування, підписаним президентом Грузії Саломе Зурабішвілі. При цьому вони не просили про помилування.

В ході візиту президент України разом з главами Грузії і Молдови почне діяльність формату асоційованого тріо. Також запланована зустріч з президентом Євроради.

Нагадаємо, в кінці листопада 2020 року в Грузії було затримано яхта з Володимиром Дьяченко та Юрієм Хомич. Судно рухалося вздовж берега Грузії і прямувало до Туреччини. Яхтсмени були затримані за звинуваченням у незаконному перетині кордону і поміщені в СІЗО.


За матеріалами:  Корреспондент.net


Добавлено: 19-07-2021, 13:32
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх