Як буде виглядати нова п'ятигривнева монета

Вона буде називатися "Маяки України"

Нова монета номіналом в п'ять гривень. Фото: Національний банк України

В Україні з'явиться нова п'ятигривнева монета. Про це повідомляється на офіційному сайті Національного банку України.  Нова монета буде називатися "Маяки України" і буде введена в обіг вже 22 липня.

Вона буде присвячена засобам навігаційного обладнання. Аверс: Вгорі буде розташований малий Державний герб України. Відразу під ним буде розміщено напис — "Україна" а праворуч від нього напис — "2021".

По центру буде розташовуватися композиція на тлі стилізованих хвиль — карта України, на береговій лінії якої будуть нанесені точки, що позначають маяки.

Внизу буде показаний номінал монети, а праворуч від карти логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

Реверс: У центрі на тлі лімба компаса — буде розміщено зображення троянди вітрів, яка символізує правильний вибір шляху, а також його щасливе завершення. Навколо неї на тлі стилізованих хвиль будуть розміщені маяки і їх називання.

Колекційна монета буде важити 16.54 грама, мати діаметр 35 міліметрів. Її випустять тиражем в 35 тисяч одиниць.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, до як виглядають 5 копійок, які можна продати за кілька тисяч. рідкісні монети можна продавати на спеціалізованих електронних аукціонах, а також через популярні сервіси з розміщення оголошень. 

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що в Нацбанку показали, як виглядає нова монета номіналом 20 гривень. Вона буде присвячена періоду правління княгині Ольги в 945-964 роках. 

За матеріалами: Comments.ua
Добавлено: 21-07-2021, 07:30
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх