Пропаганда РФ звинуватила Азербайджан в обстрілі російських постів в Карабасі

Перед візитом президента Азербайджану Ільхама Алієва до Москви пропаганда РФ звинуватила Баку в стрільбі поблизу російських постів на кордоні з Нахічевань.

Називаючий себе військкор Семен Пегов повідомляє про ескалацію в Карабасі. В останні кілька днів, за його даними, в районі Нахічевані чутні постріли. 19 липня Азербайджан нібито застосував гранатомети під час ескалації у Ерасх.

Джерела ТГ-каналу Пегова запевняють, що азербайджанські військові з боку Нахічевані нібито стріляють в бік позицій вірменських ВС, однак російські військові також виявилися в зоні ризику. "Поруч з цим населеним пунктам розташовані відразу кілька російський постів (не плутати з діяльністю миротворців в Арцах).

Розташування цих об'єктів не є військовою таємницею, вони виставлені там відкрито, будь-який, хто їде на машині з Єревана в Сюнік, може побачити російські прапори прямо з траси ", - запевняє Пегов.

Після публікації даних про обстріл і вигляді зброї, яким нібито завдавали удари, пропагандист пише, що офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Примітно, що пропагандист почав звинувачувати Азербайджан в ескалації напередодні візиту Ільхама Алієва до Москви.

Напередодні Алієв заявив про закінчення військових дій в Карабасі і закликав подумати про світ. Він закликав владу Вірменії скласти зброю і працювати над розвитком.

У травні президент Азербайджану відреагував на заяви вірменських політиків про можливий реванш в Карабхе.

Алієв попередив опонентів, що в разі загострення ситуації їм ніхто не допоможе. А в квітні після НП в Закавказзі Алієв зажадав пояснень від Росії, однак в Кремлі продовжують зберігати мовчання.

За матеріалами:  "Діалог.UA"
Добавлено: 20-07-2021, 11:55
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх