В Тбілісі висловили своє захоплення Зеленським

Зеленський в Грузії зробив "дуже сміливий крок": в Тбілісі висловили своє захоплення, опублікувавши кадри

Президент України Володимир Зеленський знаходиться в Грузії з робочим візитом. Він встиг відвідати в Зугдідському районі країни лінію розмежування з самопроголошеною "республікою Абхазія", яку окупувала Росія з 2008 року.

19 липня глава України Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до Грузії і вже встиг відвідати лінію розмежування в районі Інгурського моста, який знаходиться на кордоні між Грузією і самопроголошеною "республікою Абхазія".

Одночасно з цим Telegram-канал "Український Діалог" публікує на своїй сторінці кадри з лінії розмежування в Зугдідському районі Грузії.

Ці кадри встиг прокоментувати на своїй сторінці в Facebook член партії "Рух Нових сил" і екс-заступник головного прокурора Грузії Давид Сакварелідзе. На своїй сторінці в соцмережі політик написав, що висловлює своє захоплення вчинком Володимира Зеленського, який зумів відвідати в Грузії лінію розмежування. Тим самим він підкреслив, що Україна виступає за територіальну цілісність Грузії.

Також політик упевнений, що глава України своїм вчинком зробив "плювок" не тільки в сторону президента Росії, але і його "намісника Бідзіна Іванішвілі".





Сакварелідзе заявив, що останні 9 років питання окупації в самій Грузії "є табуйованим". Нова влада не хоче більше піднімати цю тему.

Також варто відзначити, що перед візитом в Грузії Зеленський подякував Тбілісі за те, що вони звільнили з в'язниці двох українських моряків: Володимира Дьяченко та Юрія Хомича. Над питанням звільнення моряків в Україні працювали з осені 2020 року.

Колишній глава Грузії Михайло Саакашвілі стверджує, що Володимир Зеленський відмовлявся летіти в Тбілісі до тих пір, поки це питання не буде залагоджено.

Бідзіна Іванішвілі - екс-прем'єр-міністр Грузії, який мав великі доходи в Росії. Має російське і французьке громадянство. У списку журналу Forbes займає 153-у позицію найбагатших людей планети.

Після російсько-грузинської війни 2008 року перші окупували 20% території Грузії.

26 серпня 2008 року Росія визнала незалежність самопроголошених республік "Абхазія і Південна Осетія".

Раніше ми повідомляли, що в Грузії відбудеться зустріч в рамках "асоційованого тріо", учасниками якого стануть глави Грузії, Молдови та України. Нагадаємо, що в липні в Грузії пройшли мітинги по всій країні після побиття місцевого журналіста. Демонстранти вимагали відправити у відставку прем'єр-міністра країни Гарібашвілі. Автор: Дмитро Мироненко

За матеріалами: "Діалог.UA"
Добавлено: 20-07-2021, 08:45
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх