Безос злітав у космос (ФОТО+ВІДЕО)

Суборбітальна ракета New Shepard компанії Blue Origin у вівторок вперше в історії компанії вивела на космічну висоту капсулу з людьми - з найбагатшою людиною світу Джеффом Безосом на борту.

Компанія транслювала політ у YouTube.

Старт польоту планувався на 16 годину за київським часом, ракета вилетіла о 16:11 за Києвом.



СКРІНШОТ З ТРАНСЛЯЦІЇ

New Shepard висотою 18 м і шириною 4 м - багаторазовий космічний апарат. Бустерна установка піднімає герметичне пасажирське судно на висоту близько 76 км. Імпульс підносить капсулу вгору в космос. Після цього вона опускається на землю під трьома парашутами. Ракета-носій теж повертається додому.

Крім Безоса, на New Shepard до космосу злітали його брат та керівник акціонерного капіталу Марк Безос, а також пілотеса Воллі Фанк (82 роки) і нідерландець Олівер Деймен (18 років). Останні двоє таким чином є найстаршою та наймолодшою людиною, які побували у космосі.

Ракета-носій злетіла, досягла висоти близько 50 кілометрів, після чого від неї відокремилась капсула з екіпажем. Після цього ступінь і капсула розділились, ступінь опустилась на Землю через 7 хв 23 сек після старту.

Піднявшись на висоту трохи більше 100 км, капсула з екпажем опустилась на Землю. У цілому політ тривав трохи більше 10 хв. Раніше повідомлялось, що пасажири проведуть в стані невагомості близько чотирьох хвилин.


Капсула повертається на Землю


СКРІНШОТ З ТРАНСЛЯЦІЇ


Усі на Землі

СКРІНШОТ З ТРАНСЛЯЦІЇ


ФОТО: BLUE ORIGIN

Фанк була однією з жінок, які на початку 1960-х готувались стати астронавтками NASA, але яким відмовили через їхній ґендер.

Щодо Деймена, планувалося, що в космос полетить його батько Джо, засновник та голова компанії Somerset Capital Partners, який придбав квиток за майже 28 млн дол. Але згодом Джо передав місце синові. 


Ракета перед запуском

СКРІНШОТ З ТРАНСЛЯЦІЇ


Ракета перед запуском

СКРІНШОТ З ТРАНСЛЯЦІЇ

Після приземлення ведучі трансляції заявили про успішність польоту.


Капсула після приземлення

СКРІНШОТ З ТРАНСЛЯЦІЇ

Безос став другим мільярдером після Річарда Бренсона, що рушив до космосу протягом липня. Більше про "перегони" читайте у статті ЕП:

Космічний туризм від Бренсона, Безоса і Маска: чим вони відрізняються і коли подешевшає квиток у космос

За матеріалами: Економічна правда
Добавлено: 20-07-2021, 17:00
0

Похожие публикации


Добавить комментарий

Натисніть на зображення, щоб оновити код, якщо він нерозбірливий

Наверх